Blog

Hieronder vind je inzichten en inspirerende teksten die kunnen bijdragen aan jouw bewustzijnsgroei.


Onderaan deze pagina vind je aanbevolen websites en boeken van anderen.


door Monique Sollie 26 okt., 2023
Als ik aan mensen vertel wat ik doe, zie ik vaak een vragende blik: healing en reading, wat is dat? Daarom wil ik in deze blog uitleggen wat beiden betekenen en ook wat het verschil is tussen een reading en een channeling. Allereerst is het belangrijk te weten dat het leven voor mij uit meer bestaat dan we met onze fysieke ogen kunnen zien. Alles is energie en die energie kun je op verschillende manieren waarnemen. Het is een kwestie van je afstemmen op de juiste frequentie, zoals je dat ook doet met een radio. Je zou kunnen zeggen dat alle mensen een radiostation zijn en hun eigen muziek-/praatprogramma’s uitzenden. Ik ben in staat om me als een radiotoestel af te stemmen op deze radiostations, waardoor ik mensen kan ‘lezen’ of readen. Door mij energetisch af te stemmen op iemands energieveld, krijg ik informatie door waar de betreffende persoon zich niet bewust van is. Hierdoor kan dieper inzicht verkregen worden in een bepaalde situatie, wat helpt om betere, bewustere keuzes te maken. Bij een reading stem ik mij dus energetisch af op het energieveld van een bepaalde persoon. Aan het begin van een consult stem ik mij bovendien af op mijn gidsen en op de gidsen van de cliënt. Iedereen heeft hulptroepen in de lichtwereld die ons bijstaan met raad en daad, ook al is niet iedereen zich hiervan bewust. Ik vraag aan deze gidsen of ze het consult willen begeleiden, wat resulteert in ingevingen (bijv. het stellen van een bepaalde vraag, of het doen van een bepaalde handeling) en in het doorkrijgen van informatie. Dit werkt hetzelfde als het afstemmen op een persoon, alleen komen de informatie en inzichten nu dus vanuit de lichtwereld. Dit noem je channelen.
door Monique Sollie 19 aug., 2023
Ben jij er al uit wat er eerder was: de kip of het ei? Wat nou als dit helemaal niet is waar het om gaat? Wat nou als het erom gaat dat je beseft dat het beiden aspecten zijn van hetzelfde fenomeen? Bij kinderen zie je het vaak gebeuren, allebei voelen ze zich slachtoffer van de ander en ze wijzen naar die ander: jij begon! Ook tussen partners kan dit spelen: onbewust en onbedoeld willen ze gered worden door de ander en als dat niet gebeurt, voelen ze zich slachtoffer van de ander en gaan wijzen: het is jouw schuld! Velen van ons voelen zich slachtoffer. Anderen gaan gebukt onder schuldgevoel, omdat ze zichzelf als dader zien. En ach, de meesten van ons schommelen heen en weer, gevangen in de cirkel van dader en slachtoffer, op zoek naar een held die hen redt. Maar er is geen held die jou redt en jij kunt ook geen anderen redden. De werkelijke bevrijding komt van binnenuit door het besef dat alle drie – slachtoffer, dader en held – in onszelf aanwezig zijn. En dat alle drie – slachtoffer, dader en held – aspecten zijn van één en hetzelfde. Deze drie-eenheid wordt ook wel de drama-driehoek genoemd en houdt de meeste mensen in hun greep. Ga maar eens voor jezelf na welke van deze drie rollen jij het meest op je neemt. Voel jij je vaak het slachtoffer van anderen en overkomen jou telkens weer nare dingen? Of ga je gebukt onder schuldgevoelens of schaamte, omdat je het gevoel hebt dingen verkeerd aan te pakken? Of ben jij zo druk bezig anderen te redden dat je er niet aan toekomt om überhaupt naar binnen te keren? De enige weg uit deze drama-driehoek is door naar binnen te keren en te doorzien dat alle drie in jou aanwezig zijn. Je zult je waarschijnlijk het meest identificeren met één van de drie rollen, maar als je beter kijkt, zul je merken dat je alle drie de rollen wisselend speelt. Een duidelijk voorbeeld biedt de familie situatie. Als kind ben je ‘slachtoffer’ van de fouten van je ouders. Hoe goed ze ook hun best doen, ze zullen altijd fouten maken. Maar als jij vervolgens kinderen krijgt, sta je aan de andere kant en ben je de ‘dader’. Want ook jij maakt fouten als ouder. Maar eigenlijk zijn er helemaal geen daders en slachtoffers! Wij allen creëren met elkaar de grotere werkelijkheid en ieder van ons creëert zijn eigen micro-werkelijkheid. Dit doen we niet allemaal op een even bewuste manier, maar we doen het wel allemaal. Dus kunnen wij geen slachtoffers zijn van anderen en ook geen daders. En daarom zijn er ook geen helden nodig. 
door Monique Sollie 10 mei, 2023
Als ondernemer kun je niet alles zelf doen. Van sommige dingen heb je onvoldoende kennis, voor andere dingen heb je onvoldoende tijd om het zelf uit te voeren. Maar met wie ga je in zee? Aan wie vertrouw je een stukje van je bedrijf toe? Vooral als je gewend bent alles zelf te doen... Terwijl ik me aan het oriënteren was, kwam de zin "Hulp vragen is falen." naar boven. Oei! Tijd om naar binnen te keren... Zelf doen Ik ben iemand die graag alles zelf doet. Ergens in mijn leven heb ik besloten dat dat veiliger is. Hulp vragen doe ik niet zo snel. Ik broed liever wat langer op de oplossing. Maar nu vraagt de situatie van me hulp te vragen bij iets wat ik zelf niet kan. En ik merk dus hoe moeilijk ik dat vind. Er komen overtuigingen naar boven als: ‘het is niet veilig om afhankelijk te zijn, ‘anderen zijn niet te vertrouwen’ en ‘ik mag een ander niet tot last zijn’. De overtuiging ‘hulp vragen is falen’ was nog niet eerder naar boven gekomen. Maar hij zet me wel aan het denken. Hoezo faal ik eigenlijk als ik hulp vraag? En als dat zo zou zijn; durf ik dan te falen? Ik weet dat alles zelf willen doen een keerzijde heeft en dat er ook kracht schuilt in hulp vragen. Voor mijn eigen groei proces heb ik regelmatig hulp ingeschakeld van coaches en therapeuten en eigenlijk zonder daar moeilijk over te doen. Maar zodra het op praktische zaken aankomt, voelt het voor mij anders. Onderzoeken Herken jij dit? Ben jij ook iemand die graag alles zelf wil doen? Dan loop jij waarschijnlijk ook tegen de beperkingen aan, zoals bijvoorbeeld: teveel hooi op je vork nemen, het gevoel hebben alles in je eentje te moeten dragen, of dat sommige dingen maar niet van de grond komen, omdat je niet goed weet hoe ze aan te pakken. Wellicht is dit een mooi thema om samen met mij te onderzoeken? Drempel Tegelijkertijd besefte ik: als ik geen hulp durf te vragen, dan geldt dat voor mijn cliënten misschien ook! En dan komen ze helemaal niet bij mij! Als jij twijfelt of je met jouw vraag bij mij terecht kunt, of als jij je afvraagt of ik wel de juiste coach voor jou ben, neem dan vooral contact met mij op. Ik beantwoord je vragen graag, zodat jij de juiste keuze kunt maken.
door Monique Sollie 21 apr., 2023
Soms weet je het even niet meer. Dan draai je rond in cirkeltjes. Alsof je op een rotonde zit en niet weet welke afslag te nemen. Vervelend, niet? Meestal willen we daar zo snel mogelijk weg. Weg van de rotonde en de juiste afslag nemen. Want hé, dan kunnen we verder met ons leven. Maar wat als je nou eens de rotonde verandert in een plein? Een plein waar je even kunt rusten. Waar je niks hoeft. Geen afslag om te kiezen, geen punt op de horizon om heen te gaan. Gewoon even ZIJN. En kijk dan eens om je heen: waar ben ik eigenlijk? Wat zie en voel ik hier? Is het hier fijn, of niet? Is het hier droog, of regent het tranen? Is het hier stil en vredig, of is het er druk en rumoerig?
door Monique Sollie 14 mrt., 2023
Dit gaat over veerkracht... 
door Monique Sollie 02 dec., 2022
Ik werk parttime als huishoudelijke hulp bij mensen die hun huishouden niet meer (helemaal) zelf kunnen doen. Meestal zijn dit oudere mensen. Het is mooi en dankbaar werk om te doen en ik leer er veel van. Stel je toch eens voor dat je 82 bent of 93 en terugkijkt op je leven! Welke momenten zijn je dan bijgebleven? Ben je tevreden met het leven dat je hebt geleefd? Wat blijkt uiteindelijk belangrijk te zijn geweest en wat was eigenlijk maar bijzaak? Het zet me vaak aan het denken...
Meer posts

Aanbevolen boeken:

Gesprekken met Jeshua - Pamela Kribbe

Het ja-gevoel - Linda Rood

Thuis bij God - Neal Donald Walsh


Share by: